top of page

ЗВІТ ФОНДУ ПРО ЗІБРАНІ КОШТИ ПІСЛЯ 8 ЛИПНЯ, НА ВІДНОВЛЕННЯ ЛІКАРНІ"ОХМАТДИТ"

Продовжуємо звітувати вам про ситуацію навколо нашого благодійного фонду та коштів, які були зібрані на відновлення “Охматдиту” після ракетної атаки країни-агресора.


На брифінгу 2-го серпня Міністром охорони здоровʼя було оголошено, що БФ “Охматдит - здорове дитинство” перерахує всі зібрані кошти на казначейський рахунок лікарні. 

Ми повністю підтримуємо запит суспільства і хочемо якомога швидше розпочати відновлення лікарні. Адже на це чекають сотні маленьких пацієнтів, яким якісна медична допомога потрібна вже зараз!

Так само ми готові і вивчаємо всі можливі варіанти для перерахування коштів лікарні. Втім, все має бути в межах законодавства України - прозоро і виважено. 


Одразу було підготовлено звернулися до Міністерства охорони здоров’я за роз’ясненням - який правовий механізм перерахування цих коштів, яке цільове призначення та як відбуватиметься нагляд за використанням цих грошей. Адже в іншому випадку, юридично ми не можемо це зробити. Чіткої відповіді поки не було отримано. Більше того, ми системно працювали і працюємо з донорами. І вони теж вимагають інформації про те, як будуть використані ці кошти і чи не порушуватиме ця процедура їхні правила щодо благочинності. Те саме стосується людей, які пожертвували різні суми - від гривні до десятків тисяч. 



На сьогодні за розпорядженням міністра фонд має перерахувати 378 млн гривень - без належного правового механізму для цього та без чіткого цільового призначення. Тож, підсумую: ми чекаємо на правове розʼяснення щодо того, яким чином перерахувати кошти на казначейські рахунки лікарні і як саме здійснюватиметься контроль за їхнім використанням. Також зі свого боку разом з фахівцями пропрацьовуємо альтернативні варіанти, яким чином налаштувати процес максимально прозоро, щоб кожен українець розумів, куди буде витрачена кожна конкретна гривня. Бо є запит на справедливість і ми його поділяємо. Це завжди було і буде однією з наших цінностей. 

З моменту заснування до благодійного фонду “Охматдит - здорове дитинство” не виникало жодних питань. Наша команда, з обмеженими ресурсами, робила все, аби покращити умови перебування в лікарні для дітей. Басейн, унікальне медичне обладнання, цільова допомога дітям - разом з українським суспільством нам вдалося реалізувати чимало потрібних проєктів!


Віримо, що так буде і з відбудовою лікарні “Охматдит”. Впевнені, вона стане ще кращою та ефективнішою!


Про подальші кроки фонду повідомимо вже незабаром.


Ми продовжуємо відкрито та прозоро працювати заради Вашої довіри!

216 переглядів1 коментар

1 commento


Sergio Answer
Sergio Answer
3 дні тому

Купив цибулини крокусів для свого саду в цьому магазині https://dzensad.com.ua/bulbs/krokusy і можу сміливо сказати, що лишився задоволений якістю продукції цього магазину! Цибулини прийшли у відмінному стані, швидко вкоренилися, і вже навесні садок заграв яскравими фарбами. Доглядати їх виявилося дуже просто, а результат - приголомшливі квіти в саду.

Modificato
Mi piace
bottom of page