top of page

РЕЗУЛЬТАТИ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСНОГО ВІДБОРУ ПО ВІДНОВЛЕННЮ ПОШКОДЖЕНОЇ БУДІВЛІ НДСЛ "ОХМАТДИТ"

ДОБРИЙ ДЕНЬ, ШАНОВНІ УКРАЇНЦІ!

Інформуємо, що завдяки ВАШІЙ підтримці та допомозі БО «Благодійний фонд «Охматдит – здорове дитинство» (далі – Фонд) акумулював на власні рахунки 378 млн гривень благодійних пожертв, які надійшли після 8 липня на підтримку НДСЛ «Охматдит», яка потрапила під ракетний обстріл російської федерації. Доводимо до відома, що жодної гривні, з ваших пожертв які надійшли після 8 липня 2024 року, станом на 1 серпня 2024 року витрачено не було!

Зараз ми готуємо звіт за результатами проведення конкурсного відбору по компаніях, які брали участь у відкритому тендері на майданчику SmartTender, що забезпечує зручний та відкритий процес закупівель як для державних, так і для комерційних потреб.

Відкрита процедура означала, що в тендері могла взяти участь будь-яка кількість постачальників. SmartTender надав медичному закладу безкоштовний доступ для розміщення закупівлі у функціоналі майданчика. Крім того, всі представники бізнесу, зацікавлені у відновленні лікарні, також брали участь у торгах на безоплатній основі, що допомогло залучити більше підприємств для надання якісних послуг за конкурентними цінами.


Звертаємо увагу, що проведений конкурсний відбір не є тендером в розумінні Закону України «Про публічні закупівлі», а є приватним конкурсом, організованим з метою відкритого та добросовісного використання коштів, пожертвуваних громадянами.


Всі протоколи з висновками від Фонду та НДСЛ «Охматдит», за необхідності, буде надано на ознайомлення громадськості для контролю за прозорістю та доброчесністю проведення конкурсного відбору та витрачання благодійних коштів, які було зібрано після 8 липня 2024 року.

Фонд робить все від нього залежне для якнайшвидшого відновлення пошкодженої будівлі Сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ "Охматдит" МОЗ України, інвентарний номер 1013017277 адже затримка з проведенням ремонтних робіт, зокрема до настання зимового періоду, може призвести до збільшення витрат на відновлення! Проте, як детально описано нижче, докладаючи всіх можливих зусиль, та керуючись метою якнайшвидшого відновлення пошкоджених об’єктів Фонд не може легковажити принципами прозорості та доброчесності. Тим не менше, в такі безпрецедентно стислі строки забезпечити щоби всі процеси відбувались ідеально та безперебійно досить складно, що детальніше описано нижче.

В продовження зазначеного вище, ми надаємо хронологію подій, що відбулись після ракетної атаки найбільшої дитячої лікарні України, з приводу питань поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі Сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ УКРАЇНИ:


15 липня Голова Фонду звернувся листом №40715-01 від 15.07.2024 до Генерального директора НДСЛ «Охматдит», з пропозицією про створення Робочої групи в НДСЛ «Охматдит» по відбору учасників для проведення ремонтних робіт у пошкоджених в результаті ракетної атаки будівлях.


18 липня Від НДСЛ «Охматдит» було отримано офіційний лист та дефектний акт з проханням допомоги у відборі виконавця та фінансуванні надання послуг на об’єкті: «Поточний ремонт (невідкладний) фасаду та внутрішнього опорядження будівлі Сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ "Охматдит" МОЗ України, інвентарний номер 1013017277, який розташовано за адресом м. Київ, вул. В. Чорновола, 28/1, пошкоджений внаслідок військової агресії російської федерації проти України 8 липня 2024 року». За результатами обстеження будівлі було складено дефектний акт за укрупненими показниками, що додається.

Цього ж дня, Фондом залучено до окремих напрямків проекту на безоплатній основі радників з юридичних питань (одну з провідних юридичних фірм), якими було надано рекомендації щодо оцінювання конкурсних пропозицій за комплексом критеріїв. Зазначені пропозиції було взято за основу та винесено на розгляд загальних зборів учасників Фонду.


19 липня Фондом було оголошено тендер на проведення поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі Сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ УКРАЇНИ (інв. № 1013017277).

Час закінчення процедури на прийом документів від учасників було встановлено на 25 липня об 14:00. По результатам проведення тендеру з пропозиціями на участь в проведені поточного ремонту вийшло 17 будівельних компаній України, 14 з яких в подальшому з’явились для проведення оцінки пропозицій, наданих в рамках конкурсу.


25 липня Протоколом № 2 загальних зборів учасників Фонду було затверджено створення консультативної ради на безоплатній основі, при наглядовій раді Фонду із питань поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі Сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ УКРАЇНИ (інв. № 1013017277), щодо контролю прозорості та доброчесності ведення будівельних робіт на об’єкті (далі – Консультативна рада). Для контролю прозорості та доброчесності проведення тендерної процедури та оцінки учасників до Консультативної ради увійшли незалежні експерти з досвідом роботи в сфері будівництва.

Того ж дня, об 14:00 було розпочате засідання Робочої групи НДСЛ «Охматдит», предметом якої було «Оцінка відповідності наданих конкурсних пропозицій розробленим та прийнятим Методичним рекомендаціям оцінювання». Прохідний бал для учасників, для прийняття участі у фінальному відборі було встановлено на рівні 70 балів зі 100 можливих.

По результатам робочої групи було визначено три фіналісти які подолали прохідний бар’єр у 70 балів.

Протоколом №2 від 25.07.2024 Робочою групою НДСЛ «Охматдит», було рекомендовано укласти Договір з учасником конкурсу ТОВ «ДАК» (ЄДРПОУ: 32047715).

Далі, цього ж дня, протоколом №1 засідання Консультативної ради, виходячи з аналізу наявних документів, поданих учасниками конкурсу, було вирішено додатково оцінити оновлені конкурсні пропозиції від двох фіналістів конкурсу, що найбільше відповідають визначеним критеріям.

До моменту уточнення зазначеної інформації, Консультативна рада не рекомендувала загальним зборам учасників Фонду визначати/затверджувати підрядника чи підрядників для проведення ремонту.


26 липня Фонд звернувся до Юридичної компанії «Столична правова фундація» з приводу надання висновку по діяльності трьох фіналістів тендеру, які подолали прохідний бар’єр у 70 балів.


29 липня Фонд отримав висновки від Юридичної компанії «Столична правова фундація» згідно сформованого запиту.

Згідно отриманих висновків протоколом №4 загальних зборів учасників Фонду зазначено (далі цитати з тексту протоколу):

«…за результатами аналітичної роботи, проведеної членами Консультативної ради, крім зазначеного у другому питанні порядку денного, встановлено, що серед учасників Тендеру № 24642204, за системою оцінювання, встановленою Методичними рекомендаціями, встановлено, що учасник Конкурсу ТОВ «МЕГА ПРОФІТ ГРУП», код ЄДРПОУ 40370299, який набрав найбільшу кількість балів (75 балів),

  • з 01.12.2023 позбавлене на підставі рішення контролюючого органу сертифіката платника ПДВ, що не відповідає вимогам п.6.1 Критерій №5 Методичних рекомендацій,

  • має численні записи про відкриті судові провадження у Єдиному державному реєстрі судових рішень, що є однією з Ознак недоброчесності Методичних рекомендацій.

Додатково, після проведення Конкурсу на адресу Фонду надійшов висновок ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СТОЛИЧНА ПРАВОВА ФУНДАЦІЯ» стосовно діяльності учасників Конкурсу, які набрали найбільшу кількість балів.

Зі вказаного висновку вбачається, що засновник учасника Конкурсу ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ДАК», код ЄДРПОУ 32047715, Глімбовський Олександр Вацлавович, є «тестем Насірова» та надано відповідну інформацію з медіа, зокрема текстовий матеріал на сайті antikor.com.ua від 19.06.2024 щодо оголошення Глімбовському Олександру Вацлавовичу підозри з боку антикорупційних органів України - НАБУ та САП.

Голова Зборів наголосив на тому, що використання коштів, отриманих шляхом пожертвувань громадян для відновлення дитячої лікарні є надзвичайно відповідальним завданням, що має забезпечити медичну підтримку дітей, які потребують її в НДСЛ «Охматдит». Донори вносять свої внески, керуючись бажанням допомогти тим, хто цього найбільше потребує. Незважаючи на те, що встановлені корупційні прояви учасника Конкурсу потребують проведення вичерпного розслідування з боку правоохоронних органів, їх наявність є абсолютно недопустимою та може мати серйозні негативні наслідки.

Члени Зборів погодились, що навіть дотичні ознаки недоброчесності підривають довіру громадян до благодійних ініціатив. Люди, які жертвують свої кошти на суспільні цілі, очікують прозорості, чесності та відповідальності з боку тих, хто керує цими ресурсами. Виявлення можливих проявів корупції серед учасників Конкурсу може спричинити зниження рівня донорської активності, що в свою чергу може негативно вплинути на реалізацію інших важливих соціальних проектів.

З огляду на вищезазначене, Члени Зборів одноголосно підтримали ідею, що для підтримки високого рівня довіри суспільства та забезпечення ефективного використання благодійних коштів необхідно вжити заходів для усунення будь-яких підозр у недоброчесності, забезпечити повну прозорість фінансових операцій та звітувати перед громадянами про кожен етап реалізації проекту. Тому, на думку Членів Зборів, кандидатура учасника Конкурсу ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ДАК», код ЄДРПОУ 32047715, підлягає виключенню.

Враховуючи наведені вище результати детального аналізу Конкурсних пропозицій, також результати інших учасників Конкурсу, Консультативна рада доходить висновку, що на даний час, за попередніми даними, найбільше відповідають визначеним у тендері критеріям ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «БУД-ТЕХНОЛОДЖІ», код ЄДРПОУ (40327505) (друге місце за кількістю балів після ТОВ «МЕГА ПРОФІТ ГРУП», код ЄДРПОУ 40370299).

Вирішили:

Рекомендувати робочій групі НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ УКРАЇНИ, виходячи з попереднього аналізу наявних на даний час документів, поданих учасниками Конкурсу, та за результатами проведених перемовин, додатково оцінити оновлені Конкурсні пропозиції від фіналісту Конкурсу, що на дату складання цього Протоколу найбільше відповідає визначеним критеріям. До моменту уточнення зазначеної інформації, Збори, керуючись позицією Консультативної ради, не можуть рекомендувати робочій групі НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ УКРАЇНИ підрядника чи підрядників для проведення поточного ремонту (невідкладного) фасаду та внутрішнього опорядження будівлі Сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ УКРАЇНИ, інвентарний номер 1013017277, який розташовано за адресою м. Київ, вул. В. Чорновола, 28/1, пошкодженої внаслідок військової агресії російської федерації проти України 08.07.2024.»

В цей же день 29 липня, враховуючи нововиявлену інформацію про учасника ТОВ «ДАК», протоколом №3 від 29.07.2024 Робочою групою НДСЛ «Охматдит», було рекомендовано обрати переможцем конкурсу ТОВ «МЕГА ПРОФІТ ГРУП», код ЄДРПОУ 40370299).


30 липня Протоколом №5 загальних зборів учасників Фонду було враховано та вирішено наступне (далі цитати з тексту протоколу):

«…ТОВ «МЕГА ПРОФІТ ГРУП» … має наступні показники згідно задекларованої фінансової звітності за 2022-2023 роки: дохід за 2022 рік – 28 116,0 тис. грн; дохід за 2023 рік – 0,0 грн. Додатково, будь-яких документів, які б підтверджували фінансово-господарську активність зазначеного учасника Конкурсу за 2023 рік, надано не було.

...

Таким чином, в Учасників Зборів, станом на сьогодні, недостатньо даних та документально підтверджених відомостей, які б дозволили рекомендувати НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ УКРАЇНИ обрати переможцем Конкурсу ТОВ «МЕГА ПРОФІТ ГРУП».

Вирішили:

На підставі даних відкритих джерел та аналізу наданих учасниками Конкурсу документів рекомендувати Робочій групі НДСЛ «ОХМАТДИТ» обрати переможцем Конкурсу ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «БУД-ТЕХНОЛОДЖІ», код ЄДРПОУ (40327505), після дотримання наступних доводів, викладених в протоколі № 1 консультативної ради при наглядовій раді Фонду від 25.07.2024: (1) терміни виконання робіт, зазначені у тендерній пропозиції, є недостатніми для виконання фасадних робіт (за результатами проведення тендеру); (2) рекомендовано змінити класифікацію робіт із відновлення фасаду із «поточного ремонту» на «капітальний ремонт» або «реконструкцію».



Щиро вдячні всім, хто підтримує Охматдит у його найтемніші часи!


Слава Україні!

535 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page