top of page

РІШЕННЯ ЗАГАЛЬНИХ ЗБОРІВ УЧАСНИКІВ ФОНДУ, ЩО ДО ПЕРЕРАХУВАННЯ КОШТІВ

У четвер, 15-го серпня, відбулися загальні збори учасників БО “Охматдит - здорове дитинство”. Ми підтримуємо рішення МОЗ провести новий тендер і, відповідно, скасовуємо результати попереднього. Також, ми припиняємо діяльність консультативної ради при наглядовій раді Фонду з питань поточного ремонту будівлі “Охматдиту”. 




Ключове - всі кошти, зібрані на відновлення Охматдиту після 8-го липня, залишаються на рахунку фонду “Охматдит - здорове дитинство”. Фонд готовий оплатити будь-яку нагальну потребу лікарні: медичне обладнання чи відновлення будівель, пошкоджених внаслідок російської атаки. Та за весь час ми не отримали від лікарні “Охматдит” жодного листа про будь-яку подібну цільову потребу.


Попри це, на фонд чинять тиск. Ми отримали лист від Національної поліції України про проведення досудового слідства та витребування копій документів. На нас тиснуть, щоб ми перерахували кошти на казначейські рахунки лікарні. Вже і зараз.



Міністерство охорони здоров’я у своїх вимогах посилається на ст. 5 Закону України “Про благодійництво та благодійні організації”. Втім, ця стаття закону не передбачає правового механізму перерахування коштів, зібраних благодійником, на будь-які державні чи інші рахунки без підстав. Якщо ми виконаємо вимогу МОЗ про передачу коштів, то грубо порушимо законодавство!


Ми звертаємося до спеціалізованих установ з клопотанням про надання правового висновку щодо застосування 5-ої статті Закону “Благодійництво та благодійні організації”. Ми просимо надати правові підстави для перерахування коштів на казначейські рахунки без призначення. Оскільки зараз це може тягнути за собою кримінальну відповідальність. 


Тому, до отримання роз’яснення ми відкладаємо розгляд переказу коштів на казначейські рахунки.


Я знову наголошую - Фонд оплатить проведення ремонту та закупівлю медичного обладнання для лікарні. Для цього лише треба офіційні запити від лікарні “Охматдит” та цільове призначення. Як це було завжди. 


Також, щоб підтвердити нашу прозорість та відкритість, ми запрошуємо Першу леді України Олену Зеленську увійти до складу Наглядової ради Фонду. Для нагляду та контролю за реалізацією відновлення лікарні Охматдит після російського терористичного ракетного удару.

1 903 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page